Skip to main content

SÄSONGEN OCH SM 2021

MTB-Teamet

 

Till 2021 är det 5 ungdomar som jag hjälper och stöttar på olika nivåer. Det som jag brinner väldigt mycket för är våra ungdomar i teamet, att se dom utvecklas i det tempo dom gör är helt sjukt! Mycket är nog tack vare att många av våra gemensamma träningar liknar en tävling, men där åldern och förmåga inte är ett hinder utan skapar gemenskap och framför allt driv framåt för oss alla oavsett var i utvecklings­kurvan man ligger. Som vanligt bygger mycket av våran träning på att prestera på tävlingar och det är även det som gör det möjligt att orka träna så hårt som vi ändå gör. 

Vi är ett sammansvetsat gäng som har kul tillsammans på träning och tävling. Årets stora mål var SM i MTB samt tävlingen i Schweiz, Swiss-Epic för Peter. Trots strul under våren med corona och skador så får jag nog summera min egen prestation som en av dom bättre detta år. I år fick jag känna av hetfluften på flera stora tävlingar, jäkligt kul!

Hur kommer det sig att vi lyckats så bra med våra ungdomar? Gemenskap, ha roligt, struktur och ett jävla anamma tror jag, svårare än så är det inte. Vilken gäng vi är.

2:a Swe Cup i totalen

Leo

Leo är det namn i Svensk MTB som fått mest uppmärksamhet detta år. Han kom som en stormvind och slog omkull allt motstånd, ­topplacer­ingar på samtliga race inkl SM, 2a plats i SWECUP totalen, kom in på idrottsgymnasiet i Falun och nosar just nu på landslaget. Leo sätter upp stora mål för sig själv och vi jobbar med att sänka förväntningarna, då vi ej vill skapa någon press. Maken till psyke är nog svårt att hitta, väldigt inspirerande!

3:a i Svenska Mästerskapen

Tova

Tova som hittills tränat och tävlat mestadels på talang, fick inför denna säsong mersmak på att träna. Och att träning då ger resultat är bara så fantastiskt. Topp 4 i samtliga race detta år, samt 3:a på SM är riktigt inspirerande inför framtiden, Tova tävlade detta år i F15-16 och 3:a på SM när man är yngst i klassen är stort.

Våran kämpe!

Elias

2020 var Elias i sin bästa form, målet var att vara med i toppen på alla tävlingar, men allt blev i princip inställt. Trots revanschlust så hittade inte Elias riktigt gnistan 2021. Att ändå prestera så bra som han gjorde under säsongen innebär en väldigt hög “lägsta” nivå, bland annat vinst i totalen på Sörmlandsserien. 2022 hoppas och tror vi han åter är på G!

Top 20 i Sverige

Olle

Olle är våran näst yngsta aktivt tävlande i teamet och detta år har han verkligen blommat ut, kropp och knopp har verkligen hittat rätt och Olle tillhör idag topp 20 i Sverige i åldersklassen 13-14. Han har tävlat på flitigt på de tävlingar som varit öppna och även provat på ett motionslånglopp där han tog hem segern i ungdomsklassen, snyggt!

Stina - Årets rookie!

Stina

Stina är våran yngsta deltagare och detta år är hennes först tävlingsår. Det vi märker på Stina är skillnaden på lokala tävlingar och stora tävlingar. Lokalt är hon med i topp, alltid med sitt stora leende, på SM hängde hon inte riktigt med. Så detta får bli något hon får lära sig att hantera i framtiden, allt detta i hennes egna takt naturligtvis.

På sbrt.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Läs mer om cookies här.