Skip to main content

Långlopps­tävlingen

Swiss Epic

 

För andra gången i mitt liv fick jag i slutet av sommaren möjlighet att delta i Swiss-Epic. Denna långlopps­tävling räknas som en av dom hårdaste/tuffaste ­MTB-­tävlingar i världen.

­Tävlingen är en lagtävling och även denna gång körde jag ihop med Niclas Rosenberg. Efter en väldigt ­svajig vår med skador och sjukdomar hade jag lagt ner otroliga mängder rehab och träning för att stå redo på tävlingsdagen.

Masterklassen - 34 nationer och 300 lag

Dag 1

8:a blev vi den första dagen, det är vi nöjda över! Första dagen på Swiss Epic blev precis så bra son vi hoppats på. Lugnt, fint och inga dippar, vi hann ta bilder och njuta. Efter ca 3 timmars klättrande var det dags at åka utför, inser att jag nog inte blir någon downhillåkare! Vi kör helt okey, men det blir ändå lite enformigt, skogen med naturlig trail är nog både min och Niclas grej. Denna dag kändes även höjdmeterna riktigt bra.

9:a på etappen, samt 9:a totalt

Dag 2

Vilka vyer! Återigen en toppendag på Sadeln. Vi tappade lite mot Schweizarna i dom snabba utförspartierna och tog igen uppför, men inte tillräckligt för att hålla våran 8:e plats.

Queen stage, 12:a idag, 10:a i totalen

Dag 3

Får väl ta på mig att teamkänslan inte var 100% idag. Hade sjukt pigga ben och hade kunnat cykla en bit till. Jag körde på i ett lite tuffare tempo från start idag vilket bara gjorde att vi hamnade ifrån varandra och körde gummisnodd första milen, sorry. Efter någon timme kom Niclas in i ett bra flyt och teamkänslan var där den brukade vara. Första 5 milen var guldsträckning! Vilka stigar, precis som man vill ha det! Därefter var väl sträckningen inte riktigt min typ av cykling, bitvis så brant så man fick gå, men det är väl en utmaning det också. Sista 1,5 milen blev det utför, detta var nog den roligaste downhillen hittills, grym feeling på det avslutet.

Some times you win and some times its goes, bläää!

Dag 4

Grym känsla i kroppen även denna dag. Bättre start och vi hängde med topp 10 gänget utan att på något sätt förta oss. Sen då, min teamkompis lyckades spräcka ramen, spräcka 1st fälg, 3 punkor, en sko som gick sönder. All heder till dig Niclas trots allt skit för dig idag så behöll du lugnet och löste situation efter situation, helt rätt! Vi tog oss i mål på en skit-tid naturligtvis, men vi gjorde det utan att ge upp. 26:a idag och 15 i totalen, bättre än så vill vi.
Ja som fortfarande är lite sur över en microrepa i klarlacken jag fick i början på veckan! Jag känner att min form är på topp vilket är superkul!

Sista dagen

Dag 5

Sista dagen avslutades på topp inget strul och bra teamwork. Vi slutade totalt på 14:e plats, synd på våran skitdag igår, men, men. Tar med mig mycket positivt från denna vecka, också skönt att alla träningstimmar gav resultat, kände mig stark och pigg hela veckan. Blev 35 mil fördelat på 12.000 höjdmeter och ett gäng fler träningstimmar.

På sbrt.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Läs mer om cookies här.